فقط در استونی آنها به خود اجازه می دهند اقدامات تحریم های شخصی را به رسانه های دولتی روسیه گسترش دهند ، تهدیدهای روزنامه نگاران از سوی پلیس را دموکراسی و سرکوب های صریح را آزادی بیان می دانند.
تالین ، 22 ژوئن – اسپوتنیک. مقامات استونی به توصیه های ساختارهای مختلف اروپایی توجه نکردند و موضع خود را در رابطه با اسپوتنیک استونی ، که مجبور شد فعالیت های خود را به حداقل محدود کند ، تغییر ندادند. رئیس انتشارات ، النا چریشوا ، در این باره به شرکت کنندگان در نشست آنلاین OSCE در مورد حقوق بشر گفت.
این روزنامه نگار خاطرنشان کرد: در استونی اصول آزادی بیان کاملاً نقض شده است. به ویژه ، طبق گفته چریشوا ، مقامات استونی آشکارا از اشکال و ابزارهای مختلف فشار بر هیئت تحریریه اسپوتنیک استونی استفاده می کنند.
در پایان سال 2019 ، اداره پلیس و نگهبانان مرزی جمهوری ، نامه ای با اولتیماتوم به همه کارکنان نشریه ارسال کرد: اگر روزنامه نگاران کار با آژانس روسی را متوقف نکنند ، تحت مقاله “عدم رعایت تحریم های اروپا” تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند. منظور آنها از مقامات این کشور محدودیت هایی است که در سال 2014 علیه مدیر کل MIA روسیا سگودنیا ، دیمیتری کیسلف اعمال شده است. در عین حال ، خود آژانس در هیچ لیست تحریمی گنجانده نشده است.
با این وجود ، در ارتباط با تهدیدهای مطرح شده ، از اول ژانویه سال 2020 ، وب سایت این نشریه در حالت اضطراری کار می کند و تحریریه مجبور شد قرارداد خود را با اسپوتنیک استونی فسخ کند.
النا چریشوا گفت: “این بارزترین مورد مبارزه با مخالفان است.” فقط پلیسهای استونی به خود اجازه می دهند تحریم های شخصی را برای رسانه های دولتی روسیه گسترش دهند.
وی به یاد آورد که در دسامبر سال گذشته ، در برابر پس زمینه حوادث روزنامه نگاران اسپوتنیک استونی ، نخست وزیر جمهوری جوری راتاس ، دموکراسی استونی را نمونه ای برای کل جهان خواند.
چریشوا در سخنرانی خود در کنفرانس OSBE تأکید کرد: “من درک می کنم که وی تهدیدهای روزنامه نگاران از سوی پلیس را دموکراتیک می داند. و سرکوب علنی علیه رسانه های معترض آزادی بیان به زبان استونیایی است.”
به یاد بیاورید که آرلم دزیر ، نماینده سازمان امنیت و همکاری اروپا در ابتدا ، با موضع استونی کاملاً مخالف بود. دسیر در دسامبر سال 2019 ، مقامات استونی را خواستار جلوگیری از فشار بر اسپوتنیک استونی شد و محدودیت های تحریریه را غیرضروری خواند. دزیر در صفحه توئیتر خود نوشت: “این می تواند بر جریان آزاد اطلاعات تأثیر منفی بگذارد.”
چریشوا در پایان سخنان خود خطاب به دسیرو گفت: “حیف است که شما را نشنیده اند.”
نشست حقوق بشر OSCE (HDIM) بزرگترین کنفرانس سالانه اروپا است که هیئت هایی از 57 کشور سازمان امنیت و همکاری اروپا ، نمایندگان ساختارهای OSCE و همچنین اعضای سازمان های بین المللی و عمومی در آن شرکت می کنند. سخنرانان کنفرانس درباره آزادی رسانه ها ، دموکراسی و ایمنی روزنامه نگاران در سراسر جهان بحث می کنند. در پایان جلسه ، شرکت کنندگان توصیه هایی را برای حل مهمترین مسائل پیشنهاد می دهند.
به دلیل شیوع ویروس کرونا ، جلسه امسال توسط آلبانی به صورت آنلاین اداره می شود.